Om oss

Plusfamiljen Senior

Vi är en del av Plusfamiljen, som under många år arbetat med personlig assistans. Företaget är ett familjeföretag sedan 2006 där VD:n Anne-Li Lodén, med tidigare erfarenhet av äldreomsorg, idag driver verksamheten tillsammans med sin man David Söderlund.

Varför startar vi Plusfamiljen Senior?

David, medgrundare, är specialistsjuksköterska och under många år har han och hans kollegor träffat äldre som varit ensamma och i behov av stöd och hjälp – både när han jobbat på akutmottagningar och som ambulanssjuksköterska. Det är inte ovanligt att ett 112-samtal för en ambulans egentligen handlar om ensamhet. Här väcktes tanken på att något inte stod rätt till i samhället och att många äldre är ensamma utan möjlighet till stöd och social kontakt.

Många av oss på Plusfamiljen har egna erfarenheter av att ha anhöriga som behöver stöd och sällskap men där tiden och energin inte alltid räcker till och avståndet gör det svårt. Plusfamiljens arbete genomsyras av värme, engagemang och att ge varje individ möjlighet att leva sitt liv fullt ut. Med våra tjänster når vi ytterligare en grupp människor som vi anser har rätt till en meningsfull vardag, seniorerna och inte minst anhöriga i behov av avlastning och återhämtning. Här nedan kan du höra Anne-Lis och Linas egna ord.


Historien om Plusfamiljen

Plusfamiljen började med en liten pojkes behov. Bolagets grundare David Söderlunds son föddes med ett ovanligt syndrom som innebar att han behövde personlig assistans. Familjen fick hjälp av kommunen men det som erbjöds var inte i närheten av vad pojken behövde. Familjen fick heller inte vara med och påverka hur assistansen skulle se ut eller bestämma vilka assistenter som skulle jobba och finnas i deras hem. Allt detta gjorde David frustrerad. Bristen på både rätt hjälp och självbestämmande fick honom att vilja skapa någonting nytt och annorlunda på egen hand. Han ville förändra, förbättra och utforma assistansen. Det blev 2006 grunden till dagens Plusfamiljen.

Vi på kontoret!

Lina Rolléri, Verksamhetsansvarig

010-206 58 54
lina@plusfamiljen.se

Hej! Jag heter Lina och är verksamhetsansvarig för verksamhetsgrenarna Personstöd och Senior. Jag är väldigt glad för att få arbeta på ett företag med så engagerade kollegor som gör sitt yttersta för att hitta bra lösningar för varje kund. Under mitt liv har jag bland annat hunnit med att arbeta många år inom psykiatrin, som jurist med tillsyn inom bland annat vård och med projektledning och verksamhetsutveckling. När jag inte arbetar umgås jag med min familj och är gärna ute i skogen, lagar mat över öppen eld och vandrar. Visdomsord som jag bär med mig är: ju mer man lär sig desto mer förstår man hur lite man vet-var ödmjuk!

Anne-Li Loden, VD

010 206 58 07
anneli.loden@plusfamiljen.se

Hej! Jag heter Anne-Li och är vd på Plusfamiljen. I 12 år har vi jobbat för att våra kunder ska leva ett fullt liv och inte bara överleva dagen och jag är så stolt över alla våra fantastiska medarbetare som gör det möjligt varje dag! Min insyn som anhörig hjälper mig också att ha full förståelse för komplexiteten som personlig assistans faktiskt innebär. Annat jag är ruskigt bra på – Alfapet, måla väggar och hitta loppisfynd! Hör gärna av dig om du har frågor eller om du är sugen på ett parti wordfeud!

Ellen Asker Feldt, Marknadsansvarig

073 376 52 02
ellen@plusfamljen.se

Hej! Jag heter Ellen och började på Plusfamiljen september 2021. Jag har arbetat med marknadsföring i olika branscher sedan jag tog examen 2014, bland annat med bröd och glasögon. Att nu få arbeta nära människan och rätten att leva sitt liv fullt ut, är något som står mig varmt om hjärtat. Förutom min passion att få varumärken att växa älskar jag att resa och upptäcka nya saker och platser. Jag har till och med rest jorden runt och mitt andra hem ligger i Provence. Vill du prata resor eller tipsa om saker jag bara måste uppleva, då vet du vart jag finns.

Jessica Boman, Verksamhetschef Plusfamiljen Personlig assistans

010 206 92 01
jessica.boman@plusfamiljen.se

Jag heter Jessica och är Verksamhetschef på Plusfamiljen Personlig assistans. Sedan 1 oktober 2017 har jag haft den stora lyckan att jobba på Plusfamiljen. Jag har jobbat med personlig assistans i 15 år och min resa inom personlig assistans startade just som personlig assistent. Innan dess har jag bland annat jobbat med outsourcing/bemanning och olika former av chefsuppdrag, jag har också arbetat en hel del med träning av olika slag. I botten är jag vidareutbildad undersköterska och mitt hjärta för människan är det som fortfarande är min stora låga. Personlig assistans för mig är att få vara med att förändra världen. För när vi får vara en del av att förändra världen, det är då vi gör skillnad på riktigt! Förutom min passion för mitt arbete så är just träning det som är min glöd i livet. Jag har mottot ”ju längre, desto bättre”, att få använda kroppen och se vad den klarar av är en av dom häftigaste sakerna i livet. Sen är såklart min tre vuxna barn mina allra största hjärtan här i livet. Så vill du få lite träningstips eller prata om vad Plusfamiljen kan göra just för dig, då är jag bara ett samtal bort!

Caroline Kolbjér, Kundansvarig Plusfamiljen Personlig assistans

010 206 92 22
caroline.kolbjer@plusfamiljen.se

Jag heter Caroline och är kundansvarig på Plusfamiljen Personlig assistans. 2012 började jag på Plusfamiljen. Jag har jobbat med personlig assistans på olika sätt i 20 år. Min första kontakt med personlig assistans fick jag när jag kombinerade studier på högskolan med att jobba som personlig assistent. Efter mina studier i socialantropologi och psykologi har jag huvudsakligen jobbat administrativt med personlig assistans men också erfarenhet av några år som samordnare inom hemtjänsten. Personlig assistans handlar för mig om att skapa möjligheter för att alla ska få leva ett kvalitativt liv oavsett fysiska och psykiska förutsättningar. För mig är individen i fokus, kund, anhörig och assistent, känner alla sig hörda och sedda så har vi receptet på en personlig och mänsklig assistans. Avkoppling för mig är en ledig helg med mina 3 barn och man med härliga middagar och trädgårdsfix (saknar dock totalt gröna fingrar) Så vill du få tips på en härlig helgmiddag, ge mig dina bästa trädgårdstips eller kanske prata personlig assistans så är jag bara ett samtal bort.

David plusfamiljen

David Söderlund, grundare

Hej, Jag heter David och är grundare för Plusfamiljen. Jag är specialistsjuksköterska i anestesi och ambulanssjuksköterska. Jag har även flera års erfarenhet av att jobba med organisatoriska och systemrelaterade frågor inom vårdsektorn.